- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu carne afumata de porc este un bors foarte gustos si aromat, fiind un preparat perfect in zilele de iarna.
Ingrediente
- 500 gr carne afumata de porc
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 lingurita de bulion de rosii
- 100 gr taitei de casa
- 1 ou
- 2 linguri cu leustean verde sau uscat
- sare
- 1 l bors
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati si curatati carnea de oase si de partile prea afumate, taiati-o in bucati mici de 2-3 cm si lasati-o in apa rece o ora. Schimbati apa si spalati iar carnea, apoi puneti-o la fiert pentru 30 de minute in apa rece cat s-o acopere.
- Puneti la fiert 1 litru de apa rece si cand da in clocot, adaugati legumele curatate, spalate si taiate julien .
- Treceti carnea fiarta separat in supa si fierbeti acoperit 20 de minute. Adaugati sare si taiteii de casa fierti separat si bulionul de rosii. Lasati sa clocoteasca 1 minut, apoi acriti cu bors fiert separat.
- Presarati in oala leustean verde sau uscat, acoperiti si lasati 5 minute sa se racoreasca.
- Bateti oul ca pentru omleta, apoi adaugati 4-5 linguri cu bors fierbinte si amestecati bine, apoi turnati in oala cu bors.
- Serviti borsul fierbinte cu paine de casa si ardei iute.