Bors cu carne afumata de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul cu carne afumata de porc este un bors foarte gustos si aromat, fiind un preparat perfect in zilele de iarna.

Ingrediente

    • 500 gr carne afumata de porc
    • 1 ceapa
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 1 lingurita de bulion de rosii
    • 100 gr taitei de casa
    • 1 ou
    • 2 linguri cu leustean verde sau uscat
    • sare
    • 1 l bors

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati si curatati carnea de oase si de partile prea afumate, taiati-o in bucati mici de 2-3 cm si lasati-o in apa rece o ora. Schimbati apa si spalati iar carnea, apoi puneti-o la fiert pentru 30 de minute in  apa rece cat s-o acopere.
  2. Puneti la fiert 1 litru de apa rece si cand da in clocot, adaugati legumele curatate, spalate si taiate julien .
  3. Treceti carnea fiarta separat in supa si fierbeti acoperit 20 de  minute. Adaugati sare si taiteii de casa fierti separat si bulionul de rosii. Lasati sa clocoteasca 1 minut, apoi acriti cu bors fiert separat.
  4. Presarati in oala leustean verde sau uscat, acoperiti si lasati 5 minute sa se racoreasca.
  5. Bateti oul ca pentru omleta, apoi adaugati 4-5 linguri cu bors fierbinte si amestecati bine, apoi turnati in oala cu bors.
  6. Serviti borsul fierbinte cu paine de casa si ardei iute.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri