- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de ciocanele de porc este o ciorba foarte satioasa, care se prepara mai ales iarna, in preajma Revelionului.
Ingrediente
- 4 picioare de porc tanar
- 1-2 bucati limba de porc
- 3-4 cozi de porc
- 2 urechi de porc
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina
- 3-4 tije de telina cu frunze
- 150 gr orez
- leustean si patrunjel tocate
- 500 ml zeama de varza
- 1 lingurita cu sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Razuiti cu lama ascutita a unui cutit picioarele, cozile si urechile, asezati-le intregi intr-un lighean mare. Turnati peste carne apa clocotita in care ati pus 2 linguri pline cu sare. Acoperiti vasul pentru jumatate de ora.
- Scoateti carnea din apa, taiati bucati potrivit de mari, treceti-leintr-o oala mare si acoperiti cu apa rece. Puneti oala pe foc mic si lasati sa dea 2-3 clocote. Aruncati apa, spalati vasul si carnea. Umpleti oala cu alta apa rece, lasati sa fiarba descoperit 30 de minute. Spumuiti supa ca sa ramana limpede. Fierbeti separat limba de porc 30 de minute.
- Curatati ceapa, morcovii si telina, spalati pe rand si taiati-le julien. Puneti legumele la fiert cu ciocanelele pentru 45 de minute.
- Adaugatii n oala cu supa: orezul fiert separat, sare, zeama de varza, fiarta si spumuita, limba curatata de pielita tare si taiata felii potrivit de mari. Clocotiti un minut, apoi adaugati frunze de telina si de patrunjel tocate impreuna.
- Serviti ciorba foarte calda, cu paine de casa.