- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de gaina cu tocmagei-taitei este un preparat foarte gustos si pe placul tuturor, mai ales al copiilor.
Ingrediente
- 1/2 gaina mare
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 telina
- 2 rosii
- 2 radacini de patrunjel cu frunze
- 1 l bors
- 2-3 ramuri de leustean
- sare
- smantana
- 1 ou
- 175 gr faina
- 80 ml apa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati carnea de oasele mici si de fulgi, frecati carnea (doar pielea) cu malai, spalati cu apa rece, apoi transati in bucati potrivit de mari. Folositi si maruntaiele pasarii.
- Puneti carnea sa fiarba cu apa rece cat s-o acopere, lasati sa clocoteasca 2-3 minute, aruncati apa si spalati carnea si oala in care fierbe. In felul acesta toxinele din carne nu raman in mancare.
- Puneti carnea sa fiarba cu 2 litri de apa rece, spumuiti cand da in clocot si lasati sa fiarba o ora cu vasul descoperit.
- Faceti un aluat vartos din: faina, 1 ou intreg si putina apa. Framantati pana se desprinde de mana, intindeti foaie subtire si taiati fasii de 0,5 cm si lasati taiteii sa se usuce pe planseu.
- Curatati legumele, taiati-le felii subtiri, puneti sa fiarba in supa de carne. Spalati frunzele de leustean si de patrunjel, tocati-le marunt lasati-le deoparte pana cand puneti borsul.
- Puneti tocmageii in supa sa fiarba impreuna cand carnea se poate consuma. Dupa 10 minute acriti cu borsul fiert separat.
- Stingeti focul, puneti verdeata in oala, dregeti cu smantana batuta cu bors fierbinte si serviti borsul cald cu paine proaspata.