- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de perisoare este un bors foarte gustos pe care il puteti prepara in multe combinatii: porc cu vita, poc cu pui sau pui cu vita.
Ingrediente
- 1 kg oase de vita
- 500 gr carne tocata (in amestec)
- 2 cepe
- 2 radacini de patrunjel
- 1 morcov
- 1 telina
- 150 gr orez
- 1 l bors
- 6-8 tije de patrunjel
- 4-6 tije de leustean
- 2 oua
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 1/2 ore
- Curatati oasele, spalati bine si spargeti in doua-trei bucati fiecare os, spalati-le din nou si indepartati oasele mici. Puneti sa fiarba oasele cu 2 litri de apa rece, lasati sa clocoteasca 1 minut, aruncati apa si spalati carnea si vasul in care a fiert. Umpleti oala cu 3 litri de apa rece, puneti la fiert pe foc mic, apoi pe foc potrivit. Fierbeti carnea cu vasul descoperit 2 ore. Dupa 2 ore se scot oasele, se curata carnea si se strecoara supa in vas curat.
- Puneti la fiert supa fierbinte, adaugati legumele tocate julien, o ceapa, 1 radacina de patrunjel, o telina, orezul ales si spalat.
- Faceti perisoarele: amestecati carnea tocata cu ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat, 1 ou, 1 morcov dat pe razatoarea mica, sare si piper macinat. Framantati cu mana amestecul, apoi faceti perisoare rotunde cu mana umeda. Fierbeti perisoarele in apa calda 10 minute, apoi treceti-le in supa de oase.
- Sarati dupa gust, fierbeti 20 de minute si acriti cu borsul fiert separat si spumuit. Presarati deasupra leustean tocat si dregeti cu ou batut,apoi stingeti focul.
- Serviti borsul cald, langa paine calda de casa.