Bors de perisoare- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de perisoare este un bors foarte gustos pe care il puteti prepara in multe combinatii: porc cu vita, poc cu pui sau pui cu vita.

Ingrediente

    • 1 kg oase de vita
    • 500 gr carne tocata (in amestec)
    • 2 cepe
    • 2 radacini de patrunjel
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 150 gr orez
    • 1 l bors
    • 6-8 tije de patrunjel
    • 4-6 tije de leustean
    • 2 oua
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Curatati oasele, spalati bine si spargeti in doua-trei bucati fiecare os, spalati-le din nou si indepartati oasele mici. Puneti sa fiarba oasele cu 2 litri de apa rece, lasati sa clocoteasca 1 minut, aruncati apa si spalati carnea si vasul in care a fiert. Umpleti oala cu 3 litri de apa rece, puneti la fiert pe foc mic, apoi pe foc potrivit. Fierbeti carnea cu vasul descoperit 2 ore. Dupa 2 ore se scot oasele, se curata carnea si se strecoara supa in vas curat.
  2. Puneti la fiert supa fierbinte, adaugati legumele tocate julien, o ceapa, 1 radacina de patrunjel, o telina, orezul ales si spalat.
  3. Faceti perisoarele: amestecati carnea tocata cu ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat, 1 ou, 1 morcov dat pe razatoarea mica, sare si piper macinat. Framantati cu mana amestecul, apoi faceti perisoare rotunde cu mana umeda. Fierbeti perisoarele in apa calda 10 minute, apoi treceti-le in supa de oase.
  4. Sarati dupa gust, fierbeti 20 de minute si acriti cu borsul fiert separat si spumuit. Presarati deasupra leustean tocat si dregeti cu ou batut,apoi stingeti focul.
  5. Serviti borsul cald, langa paine calda de casa.

 

 

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri