- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba taraneasca de vita este o supa aromata, satioasa si foarte indragita de copii.
Ingrediente
- 500 gr carne de vaca
- 2 morcovi
- 2 ceape
- 1 fir praz
- 1 radacina de patrunjel
- 1 pastirnac
- 1 telina mica
- 2 rosii
- 3 cartofi
- 1 lingurita bulion
- 500 ml zeama de varza
- 2 litri apa
- 2 linguri orez
- partunjel
- leustean
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cand incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pana cand nu se mai formeaza, apoi se adauga putina sare.
- Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in ciorba. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile,
curatate de pielita, de samburi si taiate felii, se adauga ceva mai tarziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute.
- Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cand clocoteste, se toarna prin strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat cateva clocote, se potriveste de sare si de acreala. Cand este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt.