- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorbita de vacuta este o ciorba satioasa si gustoasa, care este cu siguranta pe placul tuturor, chiar si al copiilor.
Ingrediente
- 250 gr carne de vacuta
- 1 ceapa
- 1 conopida mica
- 1 patrunjel radacina
- 2 morcovi
- 1 ardei verde mic
- 3 linguri bulion
- 1 lingura otet
- sare
- piper alb macinat
- Delikat
- tarhon
- 2 catei de usturoi
- leustean
Instructiuni de preparare
- Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura Delikat. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6, morcovii si patrunjelul rasi, ardeiul taiat felii subtiri. Peste 10 minute se pune si conopida, si peste 5 minute otetul si bulionul.
- Se poate servi cu iaurt sau smantana, dar e important sa fie fierbinte