Ciorba de sfecla

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de sfecla este o ciorba racoritoare, plina de vitamine si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1/2 sfecla
    • 1 ceapa
    • 1 patrunjel radacina
    • 1  morcov
    • 1 cartof
    • 2 linguri ulei
    • leustean
    • patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in uleu 2 minute, adaugandu-se apoi 1,5 l apa fierbinte si se lasa sa fierba jumatate de ora.
  2. Sfecla curatata si rasa prin razatoarea cu gauri mari si cartoful taiat in cubulete se adauga si se fierb in continuare pana  se moaie toate.
  3. Se acreste ciorba apoi cu bors, zeama sau sare de lamaie, sau otet, completand lichidul ca sa nu fie ciorba prea deasa. Se potriveste gustul cu sare, lasand sa mai fiarba cateva clocote si se adauga frunzele pentru aroma.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri