- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu perisoare de peste este un bors aromat si foarte satios, pe care il puteti prepara cu orice fel de peste .
Ingrediente
- 1 kg crap
- 2 ardei grasi
- 2 cepe
- 2 linguri orez
- 2 morcovi
- 1 felie de franzela
- 1, 5 litri bors
- 1 ou
- patrunjel verde
- 1 lingura pasta de tomate
- piper macinat
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte, iar carnea se dezoseaza cu atentie Se pune capul de peste se pune la fiert in 2 l de apa cu sare pentru 35 de minute, apoi se strecoara supa.
- Zeama de peste se pune din nou la fiert cu ceapa tocata marunt, ardeii si morcovii dati pe razatoare si se lasa sa fiarba 15 minute, la foc moderat.
- Carnea de peste se toaca la masina, se amesteca cu orezul, felia de franzela inmuiata in apa si stoarsa, sare, piper,ou, iar din pasta obtinuta se fac perisoare cu mana umeda si se pun deoparte.
- In supa care fierbe se pun pasta de tomate, borsul fiert separat si perisoarele, iar la final se adauga verdeata si 2 linguri de ulei.
- Borsul cu perisoare de peste se serveste cu smantana si cu paine calda de casa.