Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul moldovenesc cu gaina si cu taitei este un bors aromat si gustos, pe care il puteti prepara chiar si cu carne de pui sau curcan

Ingrediente

    • o gaina nu prea tanara
    • 2 cepe
    • 300 gr taitei de casa
    • 1/2 telina
    • 1 morcov
    • 2 radacini de patrunjel
    • boabe de piper
    • 1 litru bors
    • sare
    • leustean verde tocat
    • marar verde tocat
    • patrunjel verde tocat

Instructiuni de preparare

  1. Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atat cat este nevoie. Dupa ce a fiert, se aduna spuma si se adauga putina sare. Daca mai apare spuma din nou, se aduna, apoi se sterg marginile oalei si se lasa sa fiara incet pe foc domol.
  2. Dupa ce pasarea a fiert 50-60 minute, se adauga legumele intregi crestate la capete in patru ti se lasa sa fiarba incet impreuna pana va fi gata.
  3. Intre timp,  se prepara taiteii de casa cu ou si cu faina cat cuprinde.
  4. Dupa ce gaina a fiert, se scoate impreuna cu legumele, se pune pe platou, iar in supa strecurata se pun la fiert taiteii. Cand taiteii sunt fierti, se potriveste supa la gust de sare si se acreste cu borsul fiert separat si curatat de spuma.
  5. La servire, bucatile de pasare se pun intr-un castron, peste ele se toarna borsul si taiteii si se presara cu verdeata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri