- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de pasare cu tocmagi este o corba gustoasa si energizanta pe care o puteti prepara ori de cate ori doriti sa serviti ceva sanatos si plin de vitamine.
Ingrediente
- 500 gr carne de pasare
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1/2 telina
- 100 ml ulei
- 2 oua
- 200 gr faina
- 1 lamaie
- 200 gr smantana
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura leustean verde
Instructiuni de preparare
- Carnea de pasare se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare , inlaurand spuma ori de cate ori este nevoie. Dupa aproximativ 45 de minute se adauga zarzavatul taiat rondele.
- Ceapa, tocata marunt, se caleste in ulei si se pune in ciorba.
- Din oua, faina, sare si doua linguri de apa se face un aluat care se intinde si se lasa putin la zvantat. Se presara cu faina, se ruleaza si se taie tocmagii care se fierb direct in ciorba. Cand carnea este fiarta se adauga zeama de lamaie si smantana si se mai da un clocot.
- Cand se serveste la masa, se presara verdeata proaspat tocata.