- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de sfecla rosie este un preparat foarte gustos si aromat, pe care il puteti prepara chiar si in zilele de post.
Ingrediente
- 2 radacini albitura
- 400 gr sfecla rosie
- 100 gr mazare
- 250 ml smantana
- 100 ml ulei
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 3 cartofi
- 100 gr fasole verde
- 1,5 litri bors
- leustean
- ienibahar
- sare
Instructiuni de preparare
- Morcovii si albitura se spala, se curata, se taie si se pun la fiert in apa cu sare si cateva boabe de ienibahar. Ceapa se caleste si se adauga peste zarzavat. Dupa 30 de minute, se pun cartofii taiati marunt.
- Sfecla se fierbe separat, se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga peste legume. Mazarea si fasolea se fierb separat si se adauga si ele.
- La sfarsit, se pun smantana, borsul fiert separat, leustean tocat si sare dupa gust.