- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de carne de miel este apetisant si foarte gustos.
Ingrediente
- 500 gr carne de miel
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 4 linguri cu orez
- leustean tocat
- 1 telina mica
- 175 gr smantana
- 1 l de bors
- 1 lingura cu bulion sau 2 rosii
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se spumuieste cand carnea a dat in clocot, se adauga zarzavatul si ceapa tocate marunt, sare si se continua fierberea.
- Cand carnea este fiarta, se adauga orezul fiert separat, apoi bulionul sau rosile taiate felii subtiri si se mai fierb impreuna 5 minute.
- Se acreste cu bors fiert separat si spumuit, se parfumeaza cu leustean tocat fin si se drege cu ou si smantana batute bine.
- Borsul din carne de miel se serveste foarte cald, cu paine proaspata.