Bors de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de cartofi este un preparat delicios pe care il puteti prepara si fara carne, iar in momentul servirii puteti adauga o lingura de smantana.

Ingrediente

    • 700 gr aripioare de pui
    • 1 ceapa
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 morcov
    • 5 cartofi
    • 250 ml bors
    • ulei
    • 1 mana fidea subtire
    • sare
    • patrunjel verde
    • leustean verde

Instructiuni de preparare

  1. Spala aripioarele, taie-le varfurile si pune-le la fiert in 3 litri de apa cu sare. Aduna spuma ori de cate ori este nevoie.
  2. Separat, inabusa in putin ulei ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare. Cand ceapa devine sticloasa, adaug-o in  supa si lasa sa fiarba impreuna cat timp cureti si tai in cuburi cartofii.
  3. Adauga cartofii si ardeiul taiat cubulete, iar cand toate legumele sunt fierte adauga fideaua. Lasa sa clocoteasca 5 minute, apoi adauga borsul fiert in prealabil. Dupa 5-10 minute, adauga verdeata tocata marunt, opreste focul si acopera oala cu capac.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri