- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba cu perisoare de peste este o ciorba pescareasca perfecta in zilele de post cu dezlegare la peste.
Ingrediente
PENTRU PERISOARE:
- 1 kg peste fara oase (cod, salau, stavrid)
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- bulion de rosii
- marar verde
- leustean
- 3 linguri cu gris
- sare
- piper
PENTRU ZEAMA:
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 ardei
- 4-5 rosii mari
- 1 patrunjel verde
- 1 telina
- 1/2 lamaie
- sare
- leustean tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele de aripioare si cap, se goleste, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa calda si sare. Se scoate dupa 20 minute, se dezoseaza, se curata de piele, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata felii. Se amesteca intr-un castron adanc cu verdeata tocata marunt, grisul cernut, bulionul de rosii, piper dupa gust si sare. Se framanta amestecul, se lasa deoparte 5 minute.
- Se curata morcovii, ardeii, patrunjelul si telina, se spala se taie julien si se pun sa fiarba in apa calda. Dupa 15 minute se adauga ceapa tocata si zeama in care a fiert pestele, se sareaza, se pipereaza si se continua fierberea intr-o oala separata se pune apa si cand a ajuns la punctul de fierbere se pun perisoarele de peste sa fiarba 1/4 ora la foc mic.
- Cand perisoarele au fiert, se trec in oala cu zeama de peste si se sareaza usor. Se acreste cu zeama de lamaie, se decoreaza cu patrunjel tocat, se stinge focul.
- Ciorba cu perisoare de peste se serveste calda, cu paine proaspata.