- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de ciuperci trebuie sa o incercati si dvs deoarece este delicata si o puteti prepara de fiecare data cu alt soi de ciupercute sau hribi.
Ingrediente
- 300 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina
- sare
- 1 lingura cu zahar
- marar tocat
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se curata ciupercile de codite, se inlatura partea care a stat in pamant, iar partea consumabila se spala impreuna cu palariile ciupercilor. Se toaca felii, se lasa in farfurie, se acopera cu zahar, faina si 1 lingurita cu sare.
- Se curata ceapa, morcovul si telina, se spala, se taie rondele sau romburi mici, se calesc pe foc mic cu 2 linguri cu ulei. Dupa 5 minute legumele se rastoarna intr-o oala cu apa care fierbe, se acopera oala, se face focul mic si se fierbe supa 15 minute.
- Se pun ciupercile in supa si dupa 20 de minute se stinge focul, se presara deasupra marar tocat, se lasa sa se raceasca un sfert de ora . Supa de ciuperci se serveste calda, cu paine uscata.