- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saramura de crap este cel mai apetisant preparat pe baza de peste!
Ingrediente
- 1 crap
- sare
- usturoi
- ardei iute
- 2 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele, se goleste de intestine, se spala si se cresteaza pe spate in trei-patru locuri. Se sareaza si se lasa sa stea asa 1/2 ora. Se pune apoi pe gratar dublu sau pe o tabla groasa, pe care s-a presarat sare.
- Se frige la foc mic, se intoarce de mai multe ori desprinzand pestele cu lama unui cutit ascutit, care se introduce sub peste cu multa atentie. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie adanca, se acopera cu multa apa calda, se lasa sa stea putin, dupa care apa se arunca Se acopera din nou cu apa calda in care s-a pus putin mujdei de usturoi si 1 ardei iute intreg.
- Saramura se amesteca cu putin ulei, apoi se serveste cu mamaliguta calda Este bun vinul alb.