Bors de cartofi-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de cartofi este un bors delicios de post, pe care il puteti drege cu ou sau cu smantana, daca doriti.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 4-6 fire de ceapa verde
    • 6 fire de usturoi cu frunze cu tot
    • 1 crenguta de cimbru
    • 4 linguri cu orez fiert
    • 2 linguri cu ulei
    • 1 litru de bors
    • sare
    • leustean

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti cartofii, ii speli cu apa rece, ii tai cubulete si-i pui la fiert in apa calda. Dupa 10 minute de fierbere adaugi ceapa si usturoiul tocate si o crenguta de cimbru (verde sau uscat). Dupa alte 20 de minute , adaugi: orezul fiert, borsul  fiert si spumuit, 2 linguri cu ulei, leustean tocat si sarea necesara.
  2. Stingi focul, racoresti mancarea,apoi servesti borsul cald cu paine proaspata sau cu mamaliga rece, alaturi de ceapa verde.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri