- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de cartofi este un bors delicios de post, pe care il puteti drege cu ou sau cu smantana, daca doriti.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 4-6 fire de ceapa verde
- 6 fire de usturoi cu frunze cu tot
- 1 crenguta de cimbru
- 4 linguri cu orez fiert
- 2 linguri cu ulei
- 1 litru de bors
- sare
- leustean
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti cartofii, ii speli cu apa rece, ii tai cubulete si-i pui la fiert in apa calda. Dupa 10 minute de fierbere adaugi ceapa si usturoiul tocate si o crenguta de cimbru (verde sau uscat). Dupa alte 20 de minute , adaugi: orezul fiert, borsul fiert si spumuit, 2 linguri cu ulei, leustean tocat si sarea necesara.
- Stingi focul, racoresti mancarea,apoi servesti borsul cald cu paine proaspata sau cu mamaliga rece, alaturi de ceapa verde.