- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nici o combinatie nu este la fel de buna ca cea dintre dovleac si hribi. Supa crema de dovleac si hribi are tot ce ii trebuie ca sa fie delicioasa, aromata si plina de vitamine.
Ingrediente
- 500 gr dovleac
- 100 gr morcovi
- 3 lignuri smantana
- 2 frunze de salvie
- 1 lingura ulei de masline
- piper macinat
- 200 gr hribi
- 1 ceapa
- 1,5 litri supa de legume sau apa
- nucsoara
- sare
Instructiuni de preparare
- Ceapa se toaca amrunt si se caleste intr-o oala cu putin ulei. cand incepe sa se inmoaie, se adauga dovleacul curatat si taiat cubulete, hribii, morcovii si frunzele de salvie. Se lasa sa se caleasca 5 minute la foc mic, apoi se aduaga supa de legume.
- Se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt complet patrunse, dupa care se opreste focul si se paseaza totul cu un mixer vertical.
- Se adauga smanta si se omogenizeaza bine compozitia, iar la final se condimenteaza cu putina sare, piper si nucsoara.
- Supa crema de dovleac si hribi se serveste cu piper si un fir subtire de ulei de malsine.