- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de ceapa cu friganele este o supa delicioasa, foarte aromata si plina de gust si foarte satioasa.
Ingrediente
- 4 cepe
- 3 linguri ulei
- piper macinat
- 100 rg unt
- boia dulce
- sare
PENTRU FRIGANELE:
- sos de rosii
- 1 bagheta alba
- mozzarella
Instructiuni de preparare
- Se toaca ceapa marunt, apoi se pune la calit in unt si ulei, adaugand pentru un plus de culoare putina boia dulce. Se amesteca des pentru ca ceapa sa nu se prinda, iar cand aceasta s-a inmuiat, se adauga 2,5 litri de apa si se lasa sa dea in clocot, potrivind gustul de sare si piper.
- Intre timp, se prepara friganelele, pentru care se taie bagheta in felii, se ung cu sos de rosii si se pune pe fiecare fel;ie mozzarella rasa. Se pun feliile intr-o tava care se baga in cuptorul incins maxim 10 minute, pana cand s-a topit mozzarella, iar feliile de paine s-au rumenit frumos.
- Friganelele se servesc alaturi de supa de ceapa, adaugand putin patrunjel verde pentru un plus de culoare.