- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de varza banateana este o supa racoritoare si foarte satioasa, fiind una din cele mai apreciate supe...
Ingrediente
- 1 varza de 1 kg
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 lingura marar uscat
- 1 lingurita boia dulce
- 50 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri faina
- 2 rosii in bulion
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie varza fideluta, se presara cu sare si se framanta, dupa care se lasa 30 de minute, apoi se stoarce bine de sucul lasat.
- Se pun 2 litri de apa la fiert si, cand clocoteste, se pun varza si ceapa taiata marunt. Spre mijlocul fierberii se adauga foaia de dafin si mararul.
- Intre timp, se pregateste rantasul pentru care se incinge uleiul intr-o tigaie si, cand este bine incins, se pune faina amestecata cu boiaua. Se amesteca si se lasa 1 minut dupa care se stinge cu zeama din oala in care fierbe varza, apoi se amesteca si se omogenizeaza compozitia.
- Cand varza este fiarta, se pun rosiile in bulion tocate marunt, si se lasa sa dea in clocot, apoi se drege supa cu rantas si se mai lasa sa dea intr-un clocot.
- Se ia vasul de pe foc, se presara cimbrul si se lasa 10 minute cu capac, apoi se poate servi.