- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa-crema de albituri este o supa de vara, gustoasa si satioasa, numai buna daca o serviti rece.
Ingrediente
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 lamaie
- 500 gr cartofi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- sare
- patrunjel verde
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 50 minute
- Pune la fiert o oala cu apa rece si putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, adauga toate legumele curatate si taiate bucati mai mari si ceapa intreaga. Adauga cele 2 linguri de ulei si acopera oala cu capac.
- Dupa ce au fiert legumele, indeparteaza ceapa si strecoara legumele. Paseaza legumele racoritecu un blender, iar piureul obtinut pune-l intr-o oala si subtiaza-l cu zeama in care au fiert legumele. Potriveste gustul de sare si piper si pune oala pe foc mic cat sa dea in cateva clocote.
- La final, acreste supa cu putina zeama de lamaie si, inainte de a o servi presara patrunjelul verde tocat fin.