- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de fasole boabe cu loboda verde este un bors economic si rapid, perfect pentru zilele de vara cand il puteti servi rece.
Ingrediente
- 250 gr fasole boabe
- 2-3 legaturi de loboda rosie si alba
- 5-6 fire de ceapa verde
- 3-4 fire de usturoi cu frunze
- 1 litru de bors
- leustean tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi fasolea bob cu bob, o speli in apa rece, o lasi la muiat peste noapte. Dimineata arunci apa, umpli vasul cu alta apa rece si clocotesti fasolea cateva minute. Schimbi iar apa si fierbi la foc potrivit 30 de minute.
- Cand fasolea s-a fiert adaugi loboda aleasa si spalata frunza cu frunza, taiata fasii subtiri, ceapa si usturoiul tocate si sarea necesara.
- Fierbi inca 20 minute, apoi acresti cu bors fiert separat. Parfumezi cu leustean tocat, si servesti borsul cald sau rece, cu mamaliguta si ceapa verde.