- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de dovlecei este o supa racoritoare si satioasa, perfecta pentru zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 4 dovlecei mijlocii
- 2 cartofi
- 1 morcov
- sare
- 1 cub de concentrat pentru supa
- 1 lingura cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti dovleceii de coaja si seminte, ii speli, ii tai felii, ii pui in oala smaltuita cu felii de cartof crud si morcov taiat rondele,apoi acoperi cu 2 cani de apa.
- Fierbi la foc mic 30 de minute, acoperind cratita cu un capac, racesti legumele, le dai prin sita sau le mixezi.
- In piureul de legume amesteci un cub de supa de zarzavat si 1 lingura cu faina. Amestecul il stingi cu 1 litru de apa calda, amesteci si supa in care au fiert legumele, sarezi, fierbi descoperit 15 minute, apoi stingi focul, lasi supa sa se raceasca, servesti cu crutoane.