- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de macris este o supa racoritoare si foarte aromata, pe care trebuie sa o incercati si dvs.
Ingrediente
- 250 gr frunze de macris (sau un castron plin)
- 1 lingura cu margarina
- 2 linguri cu faina
- sare
- 2 cuburi de supa concentrata de zarzavat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Asezi intr-o farfurie cele doua cuburi de supa concentrata de zarzavat, torni apa calda cat sa le acopere,si lasi sa stea 10 minute
- Culegi frunzele de macris de pe codite, le speli, le tai fasii, le lasi in castron. Faci un sos alb din margarina, faina si apa, pe care il fierbi pe foc mic 15 minute. Adaugi frunzele de macris si fierbi totul pe foc mic 15 minute.
- Amesteci peste macris supa concentrata, pui atatea cani de apa cate persoane sunt la masa si mai dai cateva clocote.
- Cand supa s-a racorit, o torni in farfurii peste felii de paine prajita pe plita sau uscata in cuptor.