- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de fasole boabe este o supa crema delicioasa, ideala pentru zilele cand doriti o supa satioasa de post.
Ingrediente
- 500 gr fasole boabe
- 1 pastarnac
- 1 cartof mare
- 1 lingura cu faina sau gris
- sare
- ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi fasolea, o speli, o lasi in apa rece cateva ore, arunci apa si o pui la fiert cu 1 pastarnac curatat, netaiat.
- Cand se desface bobul, adaugi cartoful curatat si spalat, taiat felii si mai fierbi 30 de minute, adagand sare si ulei.
- Fierbi pana cand scade apa si legumele se desfac la atingere. Racesti, treci prin sita, adaugi 1 lingura de faina sau gris (facultativ), pui totul in zeama in care a fiert fasolea, completezi cu apa calda si mai lasi sa sa clocoteasca incet 10 minute.
- Servesti supa calda, cu crutoane de paine prajita.