- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa taraneasca este o supa aromata, plina de vitamine si indicata in zilele de post.
Ingrediente
- 2 cartofi
- 1 telina
- 1/2 varza alba
- 1 praz
- 1 morcov
- 150 gr mazare boabe
- 1 lingura cu zahar
- 2 rosii
- sare
- verdeata tocata
- 150 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti legumele, le speli, le tai fideluta, tai cartofii cuburi mici si le lasi deoparte.
- Toci varza fasii, speli cu apa rece, dupa ce ai frecat cu sare pentru a inlatura toxinele, pui in cratita cu peretii inalti cu 3-4 linguri de ulei. Calesti 15 minute, adaugi zarzavatul fideluta si cartofii cubulete, 1 cana de apa incalzita, fierbi la foc mic 30 de minute, dupa care torni peste zarzavat 2 litri de apa in care ai pus sare, 1 lingura de zahar si mazarea fiarta separat.
- Acoperi vasul si fierbi 10 minute pe foc viu. Dupa gustul gospodinei in supa aceasta pui si rosii tocate fin, fara coaja. Servesti cu crutoane.