Supa taraneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa taraneasca este o supa aromata, plina de vitamine si indicata in zilele de post.

Ingrediente

    • 2 cartofi
    • 1 telina
    • 1/2 varza alba
    • 1 praz
    • 1 morcov
    • 150 gr mazare boabe
    • 1 lingura cu zahar
    • 2 rosii
    • sare
    • verdeata tocata
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti legumele, le speli, le tai fideluta, tai cartofii cuburi mici si  le lasi deoparte.
  2. Toci varza fasii, speli cu apa rece, dupa ce ai frecat cu sare pentru a inlatura toxinele, pui in cratita cu peretii inalti cu 3-4 linguri de ulei. Calesti 15 minute, adaugi zarzavatul fideluta si cartofii cubulete, 1 cana de apa incalzita, fierbi la foc mic 30 de minute, dupa care torni peste zarzavat 2 litri de apa in care ai pus sare, 1 lingura de zahar si mazarea fiarta separat.
  3. Acoperi vasul si fierbi 10 minute  pe foc viu. Dupa gustul gospodinei in supa aceasta pui si rosii tocate fin, fara coaja. Servesti cu crutoane.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri