- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de fasole verde este un bors de post aromat, plin de vitamine, recomandat mai ales celor care au carente de fier.
Ingrediente
- 1 kg de fasole pastai
- 2 cepe mici (sau 6-8 fire ceapa verde)
- 2 linguri cu faina
- ulei
- sare
- 2 rosii decojite
- 1 ardei gras, usturoi
- 500 ml bors
- leustean tocat
- 1 lingura cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti fasolea de varfuri si codite, o rupi bucati de 3-4 cm, o speli cu apa calda. O scurgi in sita, o acoperi cu faina de grau si o amesteci cu mana, apoi o pui intr-o oala cu apa clocotinda.
- Acoperi vasul cu capac, fierbi 15 minute,apoi adaugi ceapa tocata, 1 ardei gras taiat jumatati de rondele (pe latul ardeiului taiat in doua), usturoi tocat si rosii decojite, taiate felii sau romburi.
- Acoperi vasul cu capac, fierbi inca 20 minute, apoi adaugi sare,borsul fiert si spumuit, leustean tocat si ulei.
- Mai dai in clocot 1 minut,apoi stingi focul si servesti cu mamaliga rece si ardei iute.