Bors de fasole cu loboda

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de fasole cu loboda este un bors de primavara, revigorant si foarte gustos.

Ingrediente

    • 250 gr fasole boabe
    • 4 legaturi cu loboda
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 telina mica
    • sare
    • 1 l bors
    • 1 lingura cu bulion de rosii sau de ardei
    • leustean tocat
    • 1 crenguta de cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala fasolea cu apa fierbinte (daca nu este timp sa stea la inmuiat 6-10 ore) dupa ce a fost aleasa bob cu bob.
  2. Se schimba apa si se pune sa fiarba cu 3-4 masuri de apa rece. Cand bobul se desface prin apasare se pune in oala zarzavatul tocat julien (betisoare), loboda aleasa frunza cu frunza, spalata in 2-3 ape si taiata fasii subtiri, ceapa tocata si cimbrul.
  3. Dupa 20 minute se adauga bulionul de rosii desfacut in apa rece si borsul fiert separat Se presara leusteanul tocat dupa ce mancarea a clocotit 1 minut si se stinge focul. Borsul de fasole se serveste cald sau rece, cu mamaliguta sau cu paine, cu ceapa sparta si ardei iute alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri