- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de fasole cu loboda este un bors de primavara, revigorant si foarte gustos.
Ingrediente
- 250 gr fasole boabe
- 4 legaturi cu loboda
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- sare
- 1 l bors
- 1 lingura cu bulion de rosii sau de ardei
- leustean tocat
- 1 crenguta de cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala fasolea cu apa fierbinte (daca nu este timp sa stea la inmuiat 6-10 ore) dupa ce a fost aleasa bob cu bob.
- Se schimba apa si se pune sa fiarba cu 3-4 masuri de apa rece. Cand bobul se desface prin apasare se pune in oala zarzavatul tocat julien (betisoare), loboda aleasa frunza cu frunza, spalata in 2-3 ape si taiata fasii subtiri, ceapa tocata si cimbrul.
- Dupa 20 minute se adauga bulionul de rosii desfacut in apa rece si borsul fiert separat Se presara leusteanul tocat dupa ce mancarea a clocotit 1 minut si se stinge focul. Borsul de fasole se serveste cald sau rece, cu mamaliguta sau cu paine, cu ceapa sparta si ardei iute alaturi.