- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de fasole verde este un bors delicios de primavara pe care il puteti prepara atat cu fasole verde proaspata cat si cu fasole congelata.
Ingrediente
- 1 kg fasole verde
- 2 cepe
- 500 ml bors
- 2-3 rosii mari
- sare
- 2 linguri cu ulei
- 1 radacina de patrunjel cu frunze
- 1 telina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata fasolea de varfuri si codite, se spala in apa calduta, se rupe bucati de 2-3 cm care se pun sa fiarba cu 2 litri de apa clocotita. Se fierbe descoperit 15 minute, dupa care se adauga radacina de patrunjel si telina taiate julien si sarea necesara.
- Cand fasolea s-a inmuiat si si-a schimbat culoarea se spala rosiile, se decojesc, se taie felii, se pun sa fiarba in supa de fasole. Dupa 15 minute se pune borsul fiert separat, se pun frunzele de telina si de patrunjel tocate impreuna, se lasa sa fiarba 1 minut si se stinge focul dupa ce s-a dat fata mancarii cu 1 lingura cu ulei (facultativ).
- Borsul se serveste cald sau rece, cu paine uscata si ardei iute alaturi.