- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de cartofi cu urzici este un revigorant bors de primavara, foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 3-4 fire de usturoi verde
- 500 gr urzici
- sare
- 1/2 lingura cu bulion
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie felii subtiri pe lungul legumei, apoi in cuburi mici. Cartofii se spala iar si se lasa in vas cu apa rece pana se pregatesc celelalte ingrediente: morcovii se razuiesc de coaja subtire de deasupra, se spala si se dau pe razatoare, urzicile se aleg fir cu fir, se inlatura franzele palite, se spala sub jet de apa rece sau calduta, se toaca marunt si se pun intr-o tigaie fara ulei. Se amesteca folosind o lingura de lemn pentru ca urzicile sa-si topeasca tulpina, se lasa deoparte.Se curata usturoiul si se toaca marunt, iar ceapa se toaca si ea marunt,
- Se pun intr-o oala mai mare 2 litri cu apa rece si se lasa pana da in clocot: atunci se pun in oala toate ingredientele (cartofii, urzicile, morcovii, ceapa, usturoiul), se lasa sa fiarba acoperit 20 minute, se sareaza, se pune si bulionul si se continua fierberea 10 minute.
- Se acreste cu bors fiert separat, se clocoteste 1 minut si se raceste 15 minute. Se serveste cald sau rece, cu paine sau mamaliga