Ciorba de fasole cu ciolan afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole cu ciolan afumat este o ciorba foarte gustoasa, pe care trebuie sa o incercati, chiar si fara carne.

Ingrediente

    • 1 kg fasole uscata alba
    • 2 morcoi
    • 2 cepe
    • 1 radacina patrunjel
    • 1 telina mica
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 1 ardei gras
    • 1 lingurita cimbru tocat
    • 5 litri apa
    • 1 ciolan afumat

Instructiuni de preparare

  1. Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert in apa rece impreuna cu ciolanul afumat, luand  spuma de cate ori este nevoie.
  2. Se incearca fasolea, se iau cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame.
  3. Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte. Adaugam pasta de tomate si cimbrul si dregem de sare.Se serveste cu salata de ceapa rosie sau muraturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri