- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de perisoare este ciorba preferata a copiilor, fiind gustoasa si foarte aromata, mai ales daca o servim cu o lingura de smantana.
Ingrediente
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 patrunjel radacina
- bors
- zeama de varza
- 1 ceapa
- 1 galbenus
- ulei
- 100 ml smantana/iaurt
- 200 gr carne de vitel
- sare
- piper macinat
- orez
- patrunjel verde
- albus de ou
Instructiuni de preparare
- Zarzavatul si ceapa curatate si spalate se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de ulei, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca se pun si oasele de la carne)si se adauga o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pana cand se pregatesc perisoarele.
- Pentru perisoare se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si pielea de la gat de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga albusul,orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu varf de faina, un varf de cutit de piper, sau pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare. Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa.
- Cand toate perisoarele sint gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cand sunt toate fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasand sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala si se presara leustean verde tocat fin.