Ciorba de miel-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de miel este o ciorba de primavara, pe care o puteti servi cu sau fara smantana, mai ales in preajma sarbatorilor de Paste.

Ingrediente

    • cap si maruntaie de miel
    • 2 morcovi
    • 2 buc patrunjel radacina
    • 1 lingura orez
    • 1 ceapa
    • 1 litru bors
    • 1 galbenus
    • zeama sau sare de lamaie sau otet
    • 100 ml smantana sau iaurt
    • tarhon
    • sare
    • leustean

Instructiuni de preparare

  1. Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta este intreg, cu putin gat si capetele osoase ale pulpelor,sau circa 500 gr alta carne cu mai mult os (piept). Capul intreg cu 1/3 din git, plus capetele osoase ale pulpelor se pun intr-o oala cu 2 l apa rece si se lasa la o parte 15 minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei.
  2. Intre timp, zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu 2 linguri de ulei, intr-o oala de 5-6 l, amestecind mereu, apoi se adauga carnea cu apa in care a stat si o lingurita de sare. Se fierbe o ora,apoi  se adauga apoi orezul, se amesteca bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se lasa sa fiarba inca 20 minute.
  3. Se acreste, dupa gust, cu bors sau cu alta substanta acra,completind lichidul pina la circa 3 l sau mai mult, daca ciorba este prea deasa, lasand sa mai fiarba cateva clocote.
  4. Carnea se scoate de pe oase si se adauga in ciorba. Pentru aroma este indicat tarhonul, sau leusteanul.
  5. Cand este complet gata, se mai sareaza dupa gust. Daca se pregateste ciorba in cantitate mai mare se pun si maruntaie.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri