- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de legume este un bors foarte aromat, al carei arome poate fi de fiecare data schimbata prin adaugarea de noi legume.
Ingrediente
- 1 varza mica
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina
- 3-4 cartofi
- 1 l de bors
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 2 linguri cu ulei
- leustean uscat
- 3-4 linguri cu orez
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala legumele, se curata de coaja, se taie cuburi mici si se lasa in apa rece cat timp se toaca varza si ceapa. Se pun intr-o oala mai mare sa se caleasca varza si ceapa.Se lucreaza cu focul mic pentru ca varza sa lase toata apa pe care o contine. Se acopera vasul, se lasa 15 minute, dupa care se pun legumele, se amesteca in oala, se adauga 1 cana cu apa si se lasa sa scada tot lichidul.
- Se adauga 1 litru de apa incalzita pe foc, se fierbe supa incet 15 minute, se adauga bulionul de rosii desfacut in putina apa rece, sarea necesara si orezul fiert separat. Dupa 5 minute de fierbere domoala se adauga leusteanul faramitat si borsul fiert separat, se lasa 1 minut sa clocoteasca si se stinge focul.
- Borsul se serveste cald sau rece, cu mamaliga sau cu paine si ceapa alaturi.