- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de perisoare este un bors foarte indragit atat de copii cat si de cei mari. Dupa placul fiecaruia carnea tocata folosita poate fi si de vita, pui sau curcan.
Ingrediente
- 500 gr carne tocata de porc
- 1 felie de paine
- 3 cepe
- 1 radacina de patrunjel
- 2 oua
- 1 litru de bors
- 1 telina mica
PENTRU SERVIT:
- leustean verde
- sare
- iaurt sau smantana
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, se spala, apoi se toaca marunt in cubulete sau rondele, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si se lasa la fiert, iar cand acestea s-au inmuiat se adauga borsul.
- Intre timp,carnea tocata se amesteca cu feia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, ouale, ceapa tocata marunt. Se potriveste gustul de sare si, cu mana umeda se formeaza bilute mici.
- Dupa ce borsul si legumele au fiert in cateva clocote, se adauga perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic. La final, se pune leustean tocat, se acopera oala cu capac si se lasa borsul 10 minute sa se imbine aromele, inainte de a servi.
- Borsul de perisoare se serveste cu iaurt si smnatana si, dupa gust, cu ardei iute.