- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ovazul este o cereala foarte sanatoasa care poate fi savurata si in supe, nu doar sub forma de cereale la micul dejun sau in diferite produse de panificatie. O supa de ovaz si ciuperci poate fi o alegere cu pretentii pentru o supa de post.
Ingrediente
- 50 gr fulgi de ovaz
- 150 gr ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 tulpini de telina
- 1 radacina de patrunjel
- 40 gr unt
- 2 l supa clara de legume
- sare
- piper
- frunze de telina pentru decor
Instructiuni de preparare
- Cureti si speli ceapa,morcovii, radacina de paturnjel si tulpina de telina. Morcovii si radacina de patrunjel le tai pe jumatate apoi felii subtiri.
- Ciupercile le speli bine, le cureti, spoi le tai felii potrivit de subtiri. Ceapa curatata o toci marunt, iar o tulpina de telina o tai rondele potrivit de subtiri.
- S pune la topit untul intr-o oala, apoi adaugi ceapa, morcovii, radacina de patrunjel, telina taiata rondele, si le calesti pana se inmoaie.
- Adaugi fulgii de ovaz, amesteci, apoi torni supa de legume. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se patrund toate legumele.
- Se adauga ciupercile si se mai lasa 10 minute. Se pune tulpina de telina ramasa taiata fasii si se mai da in 2-3 clocote, se condementeaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se opreste focul si se decoreaza cu frunze de telina.