Ciorba de vara cu ovaz si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ovazul este o cereala foarte sanatoasa care poate fi savurata si in supe, nu doar sub forma de cereale la micul dejun sau in diferite produse de panificatie. O supa de ovaz si ciuperci poate fi o alegere cu pretentii pentru o supa de post.

Ingrediente

    • 50 gr fulgi de ovaz
    • 150 gr ciuperci proaspete
    • 1 ceapa
    • 2 morcovi
    • 2 tulpini de telina
    • 1 radacina de patrunjel
    • 40 gr unt
    • 2 l supa clara de legume
    • sare
    • piper
    • frunze de telina pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Cureti si speli ceapa,morcovii, radacina de paturnjel si tulpina de telina. Morcovii si radacina de patrunjel le tai pe jumatate apoi felii subtiri.
  2. Ciupercile le speli bine, le cureti, spoi le tai felii potrivit de subtiri. Ceapa curatata o toci marunt, iar o tulpina de telina o tai rondele potrivit de subtiri.
  3. S pune la topit untul intr-o oala, apoi adaugi ceapa, morcovii, radacina de patrunjel, telina taiata rondele, si le calesti pana se inmoaie.
  4. Adaugi fulgii de ovaz, amesteci, apoi torni supa de legume. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se patrund toate legumele.
  5. Se adauga ciupercile si se mai lasa 10 minute. Se pune tulpina de telina ramasa taiata fasii si se mai da in 2-3 clocote, se condementeaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se opreste focul si se decoreaza cu frunze de telina.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri