- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de legume este cu siguranat cel mai cunoscut si mai sanatos fel principal.Mancati numai o data pe zi un castron de ciorba de legume si veti vedea ca va veti simti mai energizati.
Ingrediente
- 3 cartofi
- 1 ceapa mare
- 1 mana de fasole verde pastai
- 2 ardei grasi
- 1 dovlecel
- 1/2 varza alba
- 1/2 telina
- 4 rosii
- 3 linguri ulei
- 500 ml bors de putina
- 1 morcov
- 1 legatura leustean verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Speli legumele, le cureti, apoi le tai. Ceapa o toci marunt, morcovul il tai cubulete mici, iar fasolea pastai o rupi bucati mai mici. Cartoful si dovlecelul le tai cuburi mai mari, varza o toci fideluta, iar telina o tai felii mici.
- Toate legumele le pui la fiert intr-o oala cu 4 litri de apa. Separat rosiile le dai re razatoarea mare si le calesti in putin ulei, si putina apa.
- Cand legumele sunt aproape fierte, pui rosiile, apoi borsul si mai fierbi 5 minute. Potrivesti gustul de sare apoi opresti focul si adaugi leusteanul tocat fin. Ciorba in momentul servirii se drege cu o lingura de smantana.