- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de mazare este un preparat delicios si plin de vitamine. Mai mult, aceasta supa crema mazare are putine calorii si este perfecta pentru cei care tin regim sau post, fiind in acelasi timp una din cele mai rafinate si delicioase supe crema.
Ingrediente
- 1 kg mazare boabe proaspata
- 3 linguri smantana
- 250 ml lapte
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 tija de telina
- 1 lingura unt
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Cureti morcovii, ceapa, tija de telina, le tai bucatele pe care le pui la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, adaugand in momentul cand incepe sa fiarba si mazarea boabe.
- Cand toate legumele sunt fierte se scurg de lichid, pastran zeama in acre au fiert.
- Pasezi legumele fierte cu ajutorul unui blender sau le treci printr-o site, iar piureul obtinut il diluezi cu lichid in care au fiert. Se diluieaza cate putin, treptat deoarece supa trebuie sa aibe consistenta unei creme.
- Crema se pune pe foc, se adauga untul, sare si piper, dupa gust si le lasi sa dea in 2-3 clocote. Dupa ce dai supa deoparte de pe foc, adaugi smantana, amesteci supa cu mixerul si o servesti calda, alaturi de felii de paine prajita sau crutoane.