- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de orez cu legume - Pentru a savura aceasta supa, aveti nevoie de un pic de timp, o mana de legume, cateva boabe de orez, multa pasiune si... supa de orez cu legume este gata! Simplu si delicios!
Ingrediente
- 200 gr fasole verde pastai
- 150 gr orez
- 3 rosii
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 100 gr mazare
- 1 lingura ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Cureti zarzavatul si il speli bine cu apa rece.Pastaile de fasole le rupi in bucati mai mici, iar morcovul, ardeiul gras, rosiile si dovlecelul le tai felii, iar ceapa o toci solzisori.
- Calesti ceapa in putin ulei, apoi adaugi orezul spalat si il rumenesti 2 minute, dupa care sondimentezi cu sare si piper.
- Intr-o oala cu apa fierbinte torni ceapa cu orezul si adaugi si legumele taiate. Patrunjelul verde si usturoiul le toci marunt si le ameteci cu putin ulei.
- Cand legumele sunt fierte se opreste focul si se lasa sa se racoreasca cateva minute. In momentul servirii se adauga in fiecare farfurie o lingurita de usturoi amestecat cu patrunjel verde.