Ciorba de berbec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de berbec este o ciorba aromata, pe care o puteti prepara ori de cate ori doriti sa serviti o ciorba cu un gust special si aromat.

Ingrediente

    • 500 gr pulpa de berbec
    • 3 cartofi
    • 1 ceapa
    • 1 pastarnac
    • 2 rosii
    • 1 morcov
    • 1 radacina de patrunjel
    • 2 oua
    • 1 legatura marar
    • sare
    • 1 litru zeama de varza
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se curata, se spala, se taie in bucatele si se pune la fiert in apa rece cu sare.
  2. Intre timp, se curata cartofii, ceapa, radacina de patrunjel si pastarnacul, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc in alta oala cu apa clocotita, apoi se curata si se taie felii. Zeama de varza se fierbe pana clocoteste, apoi se strecoara.
  3. Se aduna spuma de la carnea care fierbe, ori de cate ori e cazul, apoi se pun zarzavaturile si, cand acestea sunt aproape fierte, se adauga rosiile, cartofii si zeama de varza. Se mai lasa cateva clocote, apoi se drege cu ouale batute.
  4. Ciorba de berbec se serveste fierbinte, cu verdeata tocata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri