- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba cu perisoare de peste trebuie sa o incrcati pentru de este gustoasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg peste alb
- 4 oua
- 2 cepe
- 1 legatura leustean
- 3 ardei grasi
- 2 morcovi
- 4 rosii
- 1 litru bors
- 200 gr miez de paine
- 1 legatura marar
- 150 gr telina
- 1 pastarnac radacina
- 100 gr faina
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pun la fiert ardeii, o ceapa, rosiile taiate bucatele si morcovul, telina si pastarnacul rase.
- Se dezoseaza pestele, se fierb oasele in putina apa, iar zeama rezultata se adauga peste cea de legume si se toarna borsul fiert.
- Carnea se toaca odata cu painea si se amesteca cu restul de ceapa rasa, ouale, faina, sarea, piperul si mararul. Se formeaza perisoare si se pun la fiert in ciorba.
- Cand perisoarele sunt patrunse si ciorba e gata, se adauga leustean tocat marunt.