- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de pui cu fasole pastai este un preparat foarte gustos, mai ales daca puiul folosit este de curte.
Ingrediente
- 1 pui
- 2 cepe
- 1 ardei
- 1 radacina de telina
- 300 gr fasole alba pastai
- 500 ml bors
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 4 rosii
- 1 legatura patrunjel verde
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata puiul, se taie bucati, apoi se spala bine cu apa rece. Se lasa cateva minute in apa clocotita si se pune sa fiarba in apa cu sare. Se curata spuma ori de cate ori este nevoie, apoi se adauga legumele, taiate cubulete. Se pune sare si se lasa sa fiarba la foc moderat.
- Fasolea pastai se alege si s eopareste separat in apa cu sare, dupa care se scurge si se adauga in ciorba impreuna cu rosiile date pe razatoarea mare. Se adauga sare si piper, iar cand legumele sunt fierte se adauga borsul clocotit, lasand sa mai dea borsul in cateva clocote, dupa care se serveste decorat cu patrunjel verde tocat marunt.