- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de salata este un bors rapid, plin de vitamine si foarte aromat.
Ingrediente
- 2 salate proaspete
- 1 ceapa mica sau 6-7 fire de ceapa verde
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- 1 lingura cu bulion sau 150 ml suc de rosii
- 2 linguri cu orez
- 500 ml bors
- leustean
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata salata de frunzele vestede, apoi se alege frunza cu frunza si se spala in mai multe ape. Se taie fasii de 1 cm, se lasa deoparte.
- Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la fiert intr- un litru de apa care clocoteste, impreuna cu orezul ales si spalat in doua-trei ape.
- Dupa 10 minute se pune in supa si salata Se adauga in supa: bulionul desfacut in apa rece, borsul fiert si clocotit separat si sarea necesara, dupa ce salata a fiert 10 minute cu ceapa si usturoiul. Se lasa 1 minut sa clocoteasca impreuna, apoi se adauga leusteanul tocat fin.
- Se trage oala de pe foc, se lasa sa se raceasca 15 minute, apoi se serveste cu paine mai uscata si ceapa taiata felii. Este o supa care necesita doar 20-25 minute pentru pregatire.