Bors de salata-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de salata este un bors rapid, plin de vitamine si foarte aromat.

Ingrediente

    • 2 salate proaspete
    • 1 ceapa mica sau 6-7 fire de ceapa verde
    • 2-3 catei de usturoi
    • sare
    • 1 lingura cu bulion sau 150 ml suc de rosii
    • 2 linguri cu orez
    • 500 ml bors
    • leustean

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata salata de frunzele vestede, apoi se alege frunza cu frunza si se spala in mai multe ape. Se taie fasii de 1 cm, se lasa deoparte.
  2. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la fiert intr- un litru de apa care clocoteste, impreuna cu orezul ales si spalat in doua-trei ape.
  3. Dupa 10 minute se pune in supa si salata Se adauga in supa: bulionul desfacut in apa rece, borsul fiert si clocotit separat si sarea necesara, dupa ce salata a fiert 10 minute cu ceapa si usturoiul. Se lasa 1 minut sa clocoteasca impreuna, apoi se adauga leusteanul tocat fin.
  4. Se trage oala de pe foc, se lasa sa se raceasca 15 minute, apoi se serveste cu paine mai uscata si ceapa taiata felii. Este o supa care necesita doar 20-25 minute pentru pregatire.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri