Ciorba ardeleneasca de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba ardeleneasca de cartofi este delicioasa si apetisanta, fiind mult mai aromata daca in momentul servirii adaugati si o lingurita cu smantana.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 1 morcov
    • 2 linguri faina
    • otet pentru acrit
    • 2 cepe
    • 50 ml ulei
    • 1 lingurita boia dulce
    • patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. In oala in care se fierbe ciorba, se incinge uleiul si se pun la calit ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare. Se lasa pana cand ceapa devine sticloasa, apoi se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete. Se lasa si ei pana cand devin sticlosi, amestecand mereu pentru a nu se lipi.
  2. Se ia vasul de pe foc si se adauga faina amestecata cu boiaua. Se amesteca bine, se acopera continutul cu apa rece si se pune oala iarasi pe foc.
  3. Dupa ce cartofii au fiert, se trage vasul de pe foc si se acreste cu otet,  care se pune lingura cu lingura, pana cand devine suficient de acra, apoi se dauga sare.
  4. In momentul servirii se adauga patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri