Ciorba ardeleneasca de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba ardeleneasca de miel trebuie sa o incercati mai ales de Paste, pentru ca este delicioasa, aromata si foarte buna.

Ingrediente

    • 1 cap de miel si/sau gat, sira, coaste
    • 2 buc pastarnac
    • 2 cepe
    • 3 morcovi
    • 3 radacini de patrunjel
    • 1 telina
    • 5 legaturi de stevie
    • 2 galbenusuri
    • 3 linguri otet
    • 1 legatura patrunjel verde
    • cateva fire de ceapa verde
    • 3 linguri tarhon murat

Instructiuni de preparare

  1. Mielul se poate prepara ca atare sau se poate tine la macerat inainte. De asemenea, se poate arunca prima apa in care s-a fiert si o parte din stevie, atunci cand nu se doreste ca ciorba sa aiba un gust pronuntat de miel.
  2. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul taiat dupa preferinta (mai marunt sau mai mare) si se fierb impreuna si cand sunt gata se pun borsul (fiert separat), stevia si ceapa verde tocate marunt si se potriveste de sare. Dupa ce mai clocotesc cea 10 minute, se trage de pe foc.
  3. Galbenusurile se freaca bine intr-un vas cu smantana si se toarna ciorba amestecand continuu pentru a nu se taia.
  4. Se opreste focul si se pun otetul si tarhonul taiat fin, acoperindu-se oala cu capacul. La masa se drege cu smantana, dupa gust.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri