- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba Billi By este o ciorba de scoici,foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 1 kg scoici nedecorticate
- 1,5 l vin alb sec
- 2 cepe
- 1 lingura cu unt
- 6-8 tije de telina cu frunze
- 174 gr smantana
- patrunjel tocat
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati scoicile in 2-3 ape sau sub jet de apa calda, lasati in farfurie.
- Curatati ceapa, tocati-o marunt, amestecati cu frunze de telina si de patrunjel tocate marunt. Pastrati 3 tije de telina. Puneti in cratita de teflon cu peretii inalti untul si lasati sa se topeasca. Adaugati ceapa si verdeata tocate, turnati vinul, sarati si puneti boabele de piper. Lasati amestecul sa clocoteasca apoi puneti scoicile in lichid. Acoperiti vasul si fierbeti la foc viu ca sa se desfaca scoicile.
- Scoateti cu spumiera scoicile, lasati-le sa se raceasca si scoateti-le din cochilie. Cand faceti aceasta operatie, strangeti sucul scoicilor in farfurie, apoi turnati-l in lichidul in care au fiert.
- Puneti in supa smantana, 1 pahar cu apa rece, lasati sa dea in clocot, amestecati 2-3 minute cu lingura de lemn, timp in care fierbe lichidul. Adaugati scoicile si stingeti focul.
- Serviti ciorba decorata cu telina tocata, langa crutoane de paine.