- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de cap de miel este nelipsit de pe masa de Paste!
Ingrediente
- 1 cap de miel
- 2-3 bucati de costita de miel si coada
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 125 gr orez
- 1 l bors
- leustean tocat
- 175 gr smantana
- 1 lingura cu bulion de rosii
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert cu doua bucati de costita de miel, limba si coada taiate bucati mici, totul acoperit cu apa rece.
- Se da in clocot, se spala carnea si vasul, se schimba apa si se fierbe totul la foc mic o ora, dupa care se adauga zarzavatul taiat fideluta si sarea necesara.
- Se lasa sa fiarba inca jumatate de ora la foc mic. Se adauga bulionul, orezul fiert separat si borsul fiert si spumuit, apoi se condimenteaza cu leustean tocat.
- Se drege borsul cu smantana batuta cu bors fierbinte si se serveste foarte cald, cu paine proaspata