Ciorba bistriteana de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba bistriteana de peste este un preparat foarte gustos si aromat, pe care il puteti prepara cu orice fel de peste doriti.

Ingrediente

    • 2 kg peste
    • 450 gr ceapa
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 kg rosii
    • 200 ml ulei
    • 4 oua
    • zeama sau sare de lamaie
    • 1 kg peste mic
    • 4 morcovi
    • 1 pastarnac
    • 500 gr ardei gras
    • 200 gr fidea
    • 2 legaturi verdeata
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele, spalat si curatat, se portioneaza, se sareaza si se lasa la scurs. Pestele mic se spala si se pune la fiert in 2 litri de apa, timp de 20 de minute.
  2. Dupa ce a fiert pestele, se da printr-o sita, se pune zarzavatul taiat marunt si se mai fierbe 20 de minute. Se adauga ardeii taiati bucati mici si bucatile de peste.
  3. Se incearca pestele si cand acesta a fiert, se pun rosiile decojite si taiate cuburi. Se dau cateva clocote si se adauga fideaua. in timp ce fierbe, se adauga cu grija ouale batute. La sfarsit se acreste cu zeama (sau sare) de lamaie, dupa gust. Se poate manca rece sau calda.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri