Crap in saramura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta isi are origine in Delta Dunarii, noi preluand-o de la pescarii din zona care stiu cum sa prepare pestele pentru a oferi un gust delicios.

Ingrediente

    • 1 crap
    • saramura (la un pahar de apa 1 lingurita de sare)
    • 5 catei de usturoi
    • cimbru
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata pestele de solzi si de intestine, apoi se spala sub jet de apa rece. Se usuca cu servete absorbante, si se taie pe lung de-a lungul sirii spinarii. Se scort oasele mari iar carnea se taie bucati. Se pun bucatile de carne de peste intr-o tigaie, sau pe o tabla si se lasa sa se friga pe ambele parti presarand putin piper.
  2. Separat, se pregateste o cratita cu capac, in care se pun catii de usturoi taiati feliute, putin cumbru, ulei.Imediat ce pestele s-a rumenit pe toate partile pe pune in cratita se acopera cu putin ulei si putin usturoi feliute si se lasa acopetit cu capac 15 minute.
  3. Se face saramura din apa si sare care se toarne peste pestele cald. Se lasa pestele in saramura pana se raceste complet, apoi poate fi servit alaturi de cartofi natur.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri