- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta isi are origine in Delta Dunarii, noi preluand-o de la pescarii din zona care stiu cum sa prepare pestele pentru a oferi un gust delicios.
Ingrediente
- 1 crap
- saramura (la un pahar de apa 1 lingurita de sare)
- 5 catei de usturoi
- cimbru
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata pestele de solzi si de intestine, apoi se spala sub jet de apa rece. Se usuca cu servete absorbante, si se taie pe lung de-a lungul sirii spinarii. Se scort oasele mari iar carnea se taie bucati. Se pun bucatile de carne de peste intr-o tigaie, sau pe o tabla si se lasa sa se friga pe ambele parti presarand putin piper.
- Separat, se pregateste o cratita cu capac, in care se pun catii de usturoi taiati feliute, putin cumbru, ulei.Imediat ce pestele s-a rumenit pe toate partile pe pune in cratita se acopera cu putin ulei si putin usturoi feliute si se lasa acopetit cu capac 15 minute.
- Se face saramura din apa si sare care se toarne peste pestele cald. Se lasa pestele in saramura pana se raceste complet, apoi poate fi servit alaturi de cartofi natur.