Ciorba de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta ciorba de ciuperci o puteti prepara in zilele de post, daca nu adaugati smantana.Faptul ca are destul de multe legume face ca aceasta ciorba sa va ofere vitamine pentru intreaga zi.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei gras verde
    • 1 felie telina
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 200 ml pulpa de rosii din conserva
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingurita amestec de comdimente uscate:salvie, cimbru, maghiran,rozmarin
    • patrunjel verde
    • 500 ml bors de putina
    • sare
    • piper
    • 100 ml smantana-pentru dres

Instructiuni de preparare

  1.  Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul bine incins, la care se adauga 2 linguri cu apa. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga morcovul si telina taiate cubulete, ardeii taiati fasii si jumatate din ciuperci taiate marunt. Se continua calirea pana cand toate ingredientele sunt patrunse.
  2. Se adauga restul de ciuperci, taiate felii si se acopera totul cu apa, se adauga  mixul de condimente uscate, sare si piper, dupa gust,  si se lasa sa fiarba totul sub capac, la foc mic, 20 de minute, dupa care se adauga pulpa de rosii si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
  3. Se fierbe borsul separat, si se inlatura spuma, apoi se acreste cu el ciorba. Se adauga patrunjelul verde tocat fin si se inlatura ciorba de pe aragaz.
  4. Ciorba se serveste calda, garnisita cu ardei iute si dreasa cu smantana.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri